Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1,8ТС глъхне студена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Проблема е ясен общо взето. Причините са 2 основно. Температурния датчик на тррмостата ако не отчита правилно.
    Другата възможност е някаква драма със сместа или със ламбда сондата.
    Трети вариант е пропуск на въздух след дебитомера но това отива пак към драми със сместа.
    Трябва да се види сондата какво отчита при движение.
    Хубаво е ако има записани грешки да се четат а не да се трият без да се помисли каква е причината да излязат.
    Сега колата има ли газ или няма.
    И защо не пробваш сутрин да я палиш 2 или три пъти. Палиш оставяш я да поработи секунди гасиш и палиш пак и тръгваш за да вишиш дали е същата работа.
    Last edited by Novachev; d.m.y г., 23:02.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Газта ще се монтира идния понеделник все още няма.Проблема се проявява само при студено време да кажем около 5 градуса по целзи.Като е топло няма проблем пали и си тръгва принцесата без да се чуди но стане ли малко студено и се почва яко форс докато се събуди и после няма проблем-ама изкгаса ли я и отново същата дилема без значение от престоя секунда минута пак същото.Е това ми е мъката че как веднъж ще го прави на студено на топло няма ядове палиш подаваш си газчица няма проблем.Пълна мистерия ми е-някой ако не се е сблъсквал с този проблем ще каже че нещо на мен не ми е вред но бих казал че съм техническо грамотен човек и ми е тотален шах с пешката.Като застудее отново ще я дебна ама с комп под ръка и да видя от къде ще изскочи заека .

Comment

Колега, този проблем е разискван сигурно десетки хиляди пъти. Има си лек, но трябва да се ходи на читав диагностик. С лаптопа хубаво си решил, но като не знаеш кое да гледаш и кое колко трябва да бъде ще гледаш едни данни, но заек няма да изскочи
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Е добре де кажи точно за какво става дума че търсих обаче не открих нищо по темата-загатни поне малко за какво ства на дума да знам къде и защо да го търся въпросния проблем.Мислиш ли че бих писал тук ако не знам за какво става дума или че не съм търсил за какво и защо прави така принцесата.

Comment

Причините могат да бъдат много. Не мога да гадая така.

Comment

Е защо тогава казваш че е дъвкано и дъвкано и с една дума хич и да не си пиша проблемите с колата.В този форум съм за да научавам за неща които не знам и които ме интересуват а не да се заяждаме излишно.

Comment

Опитвам се да ти помогна да си решиш проблема бързо. А дъвканото е, че на този проблем няма еднозначен отговор тъй като причините може да бъдат различни при всеки. Все причини водещи до едно и също нещо.

Вариантите са ти два. Или отиваш при свестен диагностик или сменяш на ред.

Comment

Затова ще чакам зимата както писах че проблема се проявявана студено врем.А относно сменяването на ред не сменявам компоненти които работят-а другият вариант за които ми предлагаш или поне аз така си мисля да сменя колата няма как да стане поне за момента.

Comment

Няма нужда да се чака студеното време. Проблема си се вижда на диагностика веднага дори и да не го прави в момента. Просто трябва да гледа който трябва.

Comment

Working...
                    X